FOTO: Planina Raduša i Ski Centar Raduša

FOTO: Planina Raduša i Ski Centar Raduša Foto: Ilijaz Skeho

Ekipa web portala GornjiVakuf-x.com kao i prethodne godine nastavlja sa pravljenjem reportaža o prirodnim ljepotama koje se nalaze na području naše općine.

Ovaj put odlučili smo se za posjetu planini Raduši i Ski Centru Raduša.

Na planinu Raduša kretali smo se pravcem Gornji Vakuf - Benzinska pumpa Sičaja – Pidriš – Ski Centar Raduša prešavši tako nekih petnaestak kilometara. Bio je idealan dan za posjetu ovoj planinskoj ljepotici Raduši.

Put prema Ski Centru Raduša redovno se održava pa nije bilo problem doći malim autom do samog skijališta. Naime, proteklih godina je na planini Raduša izgrađen Ski Centar.

Početna stanica centra i motel smješteni su u dolini na 1300 mnv odakle se najsavremenijom opremom za prijevoz skijaša gondolama skijaši prevoze na skijalište smješteno na 1800 mnv istočno od Raduškog jezera. Ski Centar se prostire na površini od 11 kvadratnih kilometara.

Najviši vrh Raduše je Idovac čija je nadmorska visina 1956 m. U nastavku vam nudimo slike koje smo zabilježili na ovoj planinskoj ljepotici.

{joomplucat:384 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh