Bingo

FOTO/VIDEO: Jagnjid

FOTO/VIDEO: Jagnjid

Iz pravca Gornjeg Vakufa prema Mjesnoj zajednici Voljice prvo selo u koje se dođe je Jagnjid, udaljen od gradske zone nekih 6,8 km.

Prema posljednjim dostupnim podacima u Jagnjidu živi 329 stanovnika. Stanovništvo ovog naselja se uglavnom bavi poljoprivredom, jer je zemlja izuzetno pogodna za uzgoj različitih poljoprivrednih kultura, što je i jedan od glavnih razloga naseljavanja Jagnjida ali i ostalih sela Voljica. U novije vrijeme podignuti su veći zasadi malina, ali i jagoda, a tradicionalno je prisutan uzgoj kupusa.

Vjernici islamske vjeroispovijesti svoje vjerske obrede obavaljaju u lokalnom mejtafu. U haremu mejtefa se nalazi ukopano deset šehida iz proteklog rata, a njima u čast je podignuto i spomen obilježje.

U narednom periodu web portal Gornjivakuf-x.com vam donosi kratke foto/video priče i iz ostalih mjesta Voljica, a zapis iz Vaganjca možete pogledati na OVOM LINKU.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh