NAJAVA: Izložba 'mi majself end AJ'

NAJAVA: Izložba 'mi majself end AJ'

By / Srednjobosanski kanton / nedjelja, 15 Decembar 2013 17:25

U petak, 20.12. 2013.g. sa početkom u 19h, u likovnoj galeriji Bugojno, otvara se izložba akademske grafičarke Nelise (Nele) Baždar, pod nazivom ,,mi majself end AJ“. Mlada umjetnica predstaviti će nam se s radovima nastalim u protekle dvije godine  a posjetioci će ovom prilikom biti u mogućnosti pogledati zbirku izabranih radova grafika i crteža, te jednom video instalacijom.

Izložbu je pripremilo i organizovalo ULUSD (Udruženje likovnih umjetnika Skopaljske doline) u organizaciji sa KSC-om Bugojno (Kulturno sportski centar).

Nelisa Baždar diplomirala 2011. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek nastavnički, pododsjek grafika, u klasi kod profesora Halila Tikveše.

Izlagala je na nekoliko kolektivnih izložbi u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Engleskoj te ostvarila dvije samostalne izložbe. Učestvovala na više likovnih kolonija.  Pet godine volontira na Festivalu Sarajevo Sarajevska Zima, koja joj je omogućila suradnju s likovnim umjetnicima iz Zagreba i Makedonije. Učestvovala u vođenju dječijih likovnih radionica u Sarajevu i Ljubuškom. Tri godine radi na projektima sa makedonskim renomiranim skulptorom  Petrom Nikoloskim. Također, učestvovala volonterski, u radu instalacije finskog skulptora Villu Jaanisoo-a, na prvom Time Machine Bijenalu, Atomski bunker D-O u Konjicu.

U toku studija sudjelovala je i u restauratorskim i konzervacijskim  projektima sa različitim artefaktima u Zemaljskom Muzeju, u prostorijama BIH Galerije i Likovne kolonije u Počitelju.

Član je kulturno umjetničkog društva pod nazivom Transversa Ondo, udruženje za zaštitu kulturnih spomenika baštine.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.