Imenovani članovi žirija 'Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2013. godinu'

Imenovani članovi žirija 'Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2013. godinu'

By / Sport / petak, 24 Januar 2014 17:14

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB donesena je odluka o imenovanju članova Žirija/Ocjenjivačkog suda „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2013. godinu„ u sastavu: Jezdimir Miljenović, predsjednik, Kemal Balihodžić, podpredsjednik, Mulo Hadžić, Adnan Šehić i Edhem Ekmeščić članovi.

Žiri/Ocjenjivački sud sastavljen je od istaknuti sportski radnika i novinara koji su svojim radom već duži niz godina doprinosili  afirmaciji sporta na SBK/KSB kao i u državi Bosni i Hercegovini. Pred imenovanim je izuzetno težak zadatak jer teško među najboljima proglasiti najbolje.

Također, Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB donio je odluku o izmjeni Pravila za izbor najboljeg sportiste i sportske ekipe, tako da se od ove godine prvi put bira najbolja sportašica i sportista iz ekipnih sportova čime se stimulišu sportisti iz kolektivnih sportova koji posljednjih godina nisu mogli doći do izražaja pored sportista iz pojedinačnih sportova koji su sa uspjehom nastupali na Evropskim, Svjetskim i Balkanskim prvenstvima.

Manifestacija „ Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2013. godinu „ održat će se 28. februara 2014. godine u Centru za kulturu općine Jajce, pokrovitelj manifestacije Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB na čelu sa resornim ministrom Jozom Jurinom, a zlatni sponzori su Općina Jajce i Hypo Alpe Adria Groupe.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.