Sve spremno za završnu manifestaciju Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2013. godinu

Sve spremno za završnu manifestaciju Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2013. godinu

By / Sport / utorak, 25 Februar 2014 23:18

Danas je u Jajcu u Maloj Sali Općine Jajce održana sjednica Organizacionog odbora manifestacije „ Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2013. godinu„ gdje su članovi Organizacionog odbora informisani o provedenim aktivnostima u organizacije ove značajne manifestacije i jeednoglasno  usvojeli prijedlog Ocjenjivačkogg suda/Žirija „ Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2013. godinu „ koji ove godine proglasio najbolje u 17 kategorija. Od ove godine proglašavaju se najbolji pojedinci u kolektivnim sportovima što zasigurno doprinosi afirmaciji loptaških sportova.

Rad Ocjenjivačkog suda/Žirija, na čijem se čelu nalazi Jezdimir Miljenović istaknuti sportski radnik, dobio je sve pohvale od članova Organizacionog odbora ističući činjenicu da su pred sobom imali izuzetno težak zadatak. U radu Organizacionog odbora učestvovali su istaknuti sportski radnici sa SBK/KSB, načelnik Općine domaćina Edin Hozan i načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić, kao i predstavnici resornog Ministarstva Nusret Baručija i Slavica Delić Batić.

Obzirom na nagomilanu problematiku u sportu koja je jednim dijelom otežala rad i Ocjenjivačkog suda/Žirija donesen je zaključak da se u što kraćem roku organizuje Okrugli stol na kojem bi se razmtrala aktuelna probelamtika u sportu na našem Kantonu i kojem bi učešće uzeli svi zainteresovani sportski radnici i sportisti, predstavnici Općina SBK/KSB i resornog Ministarstva.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.