Foto: Aid Gafić Foto: Aid Gafić

FOTO: Izbor najboljih sportista SBK, nagrade za Ahmeda Bricu i Ferida Beganovića

By / Sport / petak, 28 Februar 2014 23:03

U Jajcu je okončana manifestacija Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2013. godinu, a  najuspješniji sportaš Srednjobosanskog kantona je olimpijac Igor Laiket član SKI kluba „Karaula“ iz Travnika, dok je Alema Bešić članica karate kluba „Mladost“ iz Viteza najuspješnija sportiskinja.

Uručeno je gotovo trideset priznanja i zahvalnica pojedincima i sportskim kolektivima, a novina na ovogodišnjem izboru je nagrada za najboljeg sportistu i sportiskinju u ekipnim sportovima. Te nagrade su pripale Vedranu Vidoviću iz NK „Vitez“ i Tatjani Stanić iz ŽNK „Mladost“.

Gornji Vakuf je ponudio najuspješnijeg sportistu u konukrenciji juniora, to je Ahmed Brica, juniorski viceprvak Evrope u karateu, dok je njegov trener iz KK „Sloga“ Gornji Vakuf Ferid Beganović, najuspješniji trener u SBK u protekloj godini

Uspješan organizator ovogodišnje manifestacije je bio Sportski savez SBK uz generalno pokroviteljstvo Hypo Alpe Adria Bank. Već četvrtu godinu ponositi medijski sponzor ove manifestacije bio je web portal Gornjivakuf-x.com.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.