'FACEBOOK BAJKA' -  najmlađi izvode predstavu za sve generacije

'FACEBOOK BAJKA' - najmlađi izvode predstavu za sve generacije

By / Srednjobosanski kanton / srijeda, 06 Maj 2015 17:01

Večeras, 06.05.2015. u 19 sati, u Pozorišnoj dvorani KSC-a  Bugojno, u okviru manifestacije “Bugojansko proljeće“, bit će izvedena multimedijalna i vrlo poučna predstava „Facebook bajka“. Ovu bajku na daskama koje život znače izvest će trideset devet članova Dječije scene Teatra Fedra Bugojno, uzrasta od 6 do 14 godina.

Predstava je nastala u okviru rada art radionica glume, a scenario i režiju potpisuje nastavnica i voditeljica art radionica u Teatru Fedra Bugojno, Vernesa Manov.  Osluškujući srca i misli onih sa kojima se druži u Teatru  i u školi, piše o temama zanimljivim i važnim za odrastanje i prihvatanje i svijeta i života koje žive djeca i mladi današnjice. Poštuje i njihove dojmove, te daje priliku i njima da se kreativno izraze u toku stvaranja predstave. To potvrđuje i činjenica da svake godine djeca uređuju plakat predstave, sviraju, pjevaju, plešu, glume, kompletirajući tako i u svojoj ličnosti umjetničke sklonosti. „Facebook bajka“ u fokus izmaštane scenske igre stavlja sve prednosti i mane korištenja interneta i Facebooka, probleme međusobne komunikacije teenegera sa porodicom, prijateljima i traženju svoga mjesta, ne samo u porodici, školi, društvu, već i u virtuelnom svijetu koji pored mogućnosti prikupljanja znanja, komuniciranja i zabavnih sadržaja, često nudi i lošu stranu lažnog i skrivenog predstavljanja, previše vremena provedenog u tim, kako vile u ovoj predstavi vele, „čudnim kutijama“.  Šest vila, dva vilenjaka i Šefica – kraljica iz jedne knjige najljepših bajki svijeta, tridesetak teenegera našeg vremena dat će Vam ovom bajkom i odgovor na pitanje : Kojim se zanimacijama može spasiti svijet od prekomjernog buljenja u „čudne kutije“?

Predstava je spoj  multimedijalnog i klasičnog scenskog izražaja jer se i samim pristupom približavanja teatarske čarolije najmlađima želi postići efekt interesantnog sadržaja kako bi pažnja, energija i osjećanja ove populacije bila skoncentrisana na teatar kao na jedan od mjesta koji nude raznoliko i kvalitetno utrošeno slobodno vrijeme najmlađih. Činjenica da će u predstavi svoje uloge iznijeti trideset devet malih i teen glumaca i glumica je dovoljan argument da Teatar Fedra Bugojno u svoje dvije grupe pri Dječijoj sceni Tearta Fedra nudi mališanima našeg grada zanimljivo i kvalitetno odrastanje u kojem imaju priliku razvijati i svoje afinitete prema umjetnosti. Oni svom Poštovanom Publikumu na premijerama svojih predstava jasno poručuju pod snopovima teatarskih svjetala poruku sa kojom i Vas pozivamo na sutrašnju premijeru „Facebook bajke“: „BAVITE SE TEATROM JER TEATAR JE ŽIVOT!“.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.