SDP BIH ne odustaje od principa “Jedna općina – jedno lovište”

SDP BIH ne odustaje od principa “Jedna općina – jedno lovište”

By / Srednjobosanski kanton / subota, 18 Mart 2017 18:21

Predsjedništvo SDP BiH SBK/KSB podržava stav zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB povodom nastavka prekinute sjednice Skupštine SBK/KSB zakazane za ponedeljak, 20.03.2017. godine, a na kojoj će se razmatrati Odluka o osnivanju lovišta, Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB je donio slijedeće stavove:

Vlada SBK/KSB je usvajajući amandmane HDZ BiH ponovo pokazala da je za podjele, a ne za integraciju i razvoj SBK/KSB, što je pokazala kroz usvajanje amandmana koji suštinski mijenjaju Odluku o osnivanju lovišta. Na ovaj način Vlada SBK/KSB je potvrdila da sa pravom nosi epitet “HDZ-ova Vlada” i da SDA u njoj igra sporednu ulogu. Ovakva Odluka sa usvojenim amandmanima je još jedna u nizu odluka koja pravi podjele na nacionalnoj osnovi i tako sprečava bilo kakav normalan razvoj ovog Kantona u bilo kojem segmentu.

Zastupnici u Skupštini SDP BiH SBK/KSB ne odustaju od osnivanja lovišta po principu “jedna općina – jedno lovište”, i na taj način podržavaju stavove Saveza lovačkih organizacija u Bosni i Hercegovini. Nadamo se da gore navedeni prijedlog na sjednici Skupštine neće dobiti potrebnu većinu, te da ćemo se vratiti prethodnim principima u vezi sa osnivanjem lovišta u SBK/KSB.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.