VIDEO: Vlada SBK donijela Odluku o davanju saglasnosti školama za raspisivanje konkursa za popunu radnih mjesta

VIDEO: Vlada SBK donijela Odluku o davanju saglasnosti školama za raspisivanje konkursa za popunu radnih mjesta

By / Srednjobosanski kanton / srijeda, 19 Juli 2017 22:36

Na prijedlog Ministarstva finansija, Vlada SBK je dala saglasnost na Nacrt programa javnih investicija Srednjobosanskog kanton a za period 2018-2020 godina.

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta donijela Odluku o akontativnoj raspodjeli sredstava namijenjenih za finansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za 2016/2017.g., odlukom se izdvaja iznos od 354.621,88 KM, za finansiranje prijevoza učenika osnovnih škola za V mjesec.

Vlada SBK donijela je Odluku o davanju suglasnosti školama za raspisivanje natječaja za popunu upražnjenih radnih mjesta za nastavnu 2017./2018. godinu za nastavno i nenastavno osoblje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je predložilo, a Vlada SBK je dala Saglasnot za pokretanje postupka direktnog sporazuma za nabavku i ugradnju LED blinkera sa zvučnom signalizacijom GOLF A7, u iznosu do 4.600,00 KM, kao i Saglasnost za pokretanje postupka izravnog sporazuma za obilježavanje vozila golfa A7- 7 komada i obilježavanje vozila CADDY- 4 komada, u iznosu do 3.700,00 KM.

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta donijela Odluku o raspodjeli dijela sredstava Budžeta SBK namijenjenih za sport za 2017. godinu, odlukom se izdvaja iznos od 12.500,00 KM, sredstva su namjenjena za uplate kotizacije za sudjelovanje u ligaškim natjecanjima klubova.

Tntportal.ba

Autor

Drugi pišu

Drugi pišu

Please publish modules in offcanvas position.