Foto: Faktor.ba Foto: Faktor.ba

Ministar Bukvarević se sastao s borcima Novog Travnika i Gornjeg Vakufa

By / Srednjobosanski kanton / srijeda, 26 Juli 2017 08:10

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević u ponedjeljak je posjetio općine Novi Travnik i Gornji Vakuf i s demobilisanim borcima usaglašavao dinamiku realizacije Sporazuma potpisanog 7.7.2017. godine.

Sastanku su prisustvovali direktor Uprave za pitanja boraca Srednjobosanskog kantona Esad Crnica, načelnik općine Novi Travnik Refik  Lendo i predstavnici Službe boračko-invalidske zaštite općine Novi Travnik, a u Gornjem Vakufu načelnik općine Sead Čaušević i predstavnici Općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu.

Ministar je objasnio borcima da će se s pozicije Transfer za socijalno-statusna pitanja sredstva borcima koji ispunjavaju kriterije biti doznačavana dok im ne bude riješeno statusno pitanje.

Ministar Bukvarević poziva i borce okupljene ispred zgrade Vlade FBiH da se uključe u pregovore i realizaciju ovog Sporazuma, jer to je jedino realno rješenje za sve borce.

Razgovori između resornog ministra i predstavnika boraca bit će nastavljeni i u narednom periodu, a sve u cilju zajedničkog rješenja otvorenih pitanja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Faktor.ba

Autor

Faktor.ba

Faktor.ba

faktor.ba

Please publish modules in offcanvas position.