Foto: Džan Ljubunčić/Flashteam.eu Foto: Džan Ljubunčić/Flashteam.eu

Otvoren 5. Outdoor foto&film festival Kreševo 2017 - 3FOK 2017

By / Srednjobosanski kanton / subota, 29 Juli 2017 10:02

U četvrtak navečer u Kreševu je otvoren 5. Outdoor foto&film festival Kreševo 2017 - 3FOK 2017. Organizator festivala je Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo. Festival je otvorio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, koji je generalni sponzor festivala.

Outdoor foto i filmski festival Kreševo je jedini festival u Bosni i Hercegovini koji je posvećen promovisanju outdoor aktivnosti. S obzirom da organizator, Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo ove godine slavi 80 godina postojanja, potrudili su se da ovogodišnje izdanje festivala bude obogaćenom kvalitetnim filmskim projekcijama.

Nakon otvaranja izložbe fotografija, uslijedila je projekcija kratkometražnog filma višestruko nagrađivanog autora Dine Kasala „Drugi san“. Poslije ove projekcije, prikazan je još jedan kratkometražni film „Memorijalni uspon Lupoglav“, autora Alme Krdžalić i Miralema Husanovića. Prva noć festivala okončana je projekcijama pet ultra kratkometražnih filmova.

Značaj festivala za kulturu Srednje Bosne prepoznao je i hrvatski član predsjedništva Dragan Čović koji je svojim prisustvom dao podršku festivalu.

Outdoor foto&film festival Kreševo 2017 - 3FOK 2017 završava u ponedjeljak 31.07.2017. godine.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.