Nakon slijetanja automobila u jezero u Zanasovićima, ronioci tragaju za jednom osobom

Nakon slijetanja automobila u jezero u Zanasovićima, ronioci tragaju za jednom osobom

By / Crna hronika / četvrtak, 03 Avgust 2017 12:23

Dana 02.08.2017.godine u 20,10 sati u PS Bugojno zaprimljena je prijava da je oko 07,00 sati istog dana u vještačko jezero Zanasovići, općina Bugojno, pod nepoznatim okolnostima, došlo do slijetanja putničkog motornog vozila marke Alfa Romeo, u kojem se nalazilo lice A.Ć. rođen 1987.godine iz Bugojna.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta izašli su policijski službenici  PS Bugojno i inspektori kriminalističke policije PU Bugojno, koji rade na prikupljanju informacija o navedenom događaju te poduzimaju i druge  zakonom predviđene mjere i radnje, o čemu je odmah obaviješten dežurni kantonalni tužilac.

Jutros je u jutarnjim satima na lice mjesta upućena uviđajna ekipa iz Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik, pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB, kao i ronilački tim iz MUP-a ZDK-a u cilju pronalaska predmenog vozila i eventualno nastradalog lica, kao i poduzimanja drugih aktivnosti u vezi navedenog događaja. Navedene aktivnosti se poduzimaju uz koordinaciju sa nadležnim kantonalnim tužiocem, saopšteno je iz MUP-a SBK.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.