Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba

MUP SBK od danas bogatiji za 55 službenih vozila vrijednijih od dva miliona KM

By / Srednjobosanski kanton / srijeda, 09 Avgust 2017 11:23

Na poligonu Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona danas je dodijeljeno 55 službenih vozila ukupne vrijednosti veće od dva miliona KM.

Posljednja nabavka vozila za MUPSBK obavljena je 2011. godine, a današnja primopredaja izvršena je s ciljem poboljšanja efikasnosti policije.

Ministar unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović je naglasio kako je efikasnost policije na terenu bitna te da je današnje uručenje vozila od velikog značaja za MUP.

"Vozila će biti raspoređena u skladu s potrebama MUP-a SBK policijskim stanicama,  upravama, kao i sjedištu ministarstva. Vrijednost projekta je 2.170.000 KM, a vozila su nabavljena putem leasinga s rokom otplate od pet godina", izjavio je Vidović.

MUP SBK je u prethodne dvije godine poduzeo niz aktivnosti, a ovaj projekt se, prema Vidovićevim riječima, neće osjetiti kao teret Vladi SBK jer je u proteklom periodu povećana naplata kazni, a u planu je i uvođenje videonadzora.

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo je danas uručio ključeve pripadnicima policije MUP-a SBK te izjavio kako je Vlada dala svu podršku u realizaciji ovog projekta.

"Nakon brojnih analiza je utvrđeno da je vozni park slaba karika u funkcionisanju policijskih službenika. Urađen je plan, ispoštovane sve procedure i nabavljena su vozila koja će omogućiti policijskim službenicima da brže reaguju na terenu", poručio je Lendo.

MUP SBK aktivno radi i na digitalizaciji radioveze, a sve s ciljem efikasnijeg djelovanja na terenu. U narednom periodu će poduzeti i niz drugih aktivnosti i ulaganja u rad policijskih službenika koji pokrivaju veliko područje.

Autor

Klix

Klix

Klix.ba

Please publish modules in offcanvas position.