Foto: MUP SBK Foto: MUP SBK

Pronađeno više zasada opojne droge kanabis

By / Crna hronika / srijeda, 27 Septembar 2017 13:26

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela, a radi se o 2 neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i 3 krađe.

U nastavku kontinuiranih planskih aktivnosti koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB postupajući po naredbi Općinskog suda Travnik, izvršili su pretrese na sljedećim lokacijama:

- porodične kuće i pratećih objekata, u mjestu Vlahovići, općina Travnik, vlasništvo A.S. Nakon izvršenog pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, kao i zasad 11 komada zeljastih biljki koji svojim izgledom i načinom uzgoja asociraju na kanabis.

- stana u ulici Derviša ef. Korkuta, općina Travnik, vlasništvo A.Č. gdje je pronađen zasad biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis. Kod istog je pronađena i određena količina zeljaste materije koju je zajedno sa licem E.Z. iz Travnika konzumirao.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB rade na kompletiranju i dokumentovanju navedenih predmeta, a protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.