VIDEO: Sretan vam, djeco, vaš dan!

VIDEO: Sretan vam, djeco, vaš dan!

By / Srednjobosanski kanton / ponedjeljak, 20 Novembar 2017 20:15

Povodom  Dana djeteta poklanjaju vam djeca i saradnici Dječije scene Teatra Fedra Bugojno pjesmu "Beskrajem djetinjstva" za sretno djetinjstvo i odrastanje.

Na Dječijoj sceni Teatra FEDRA Bugojno traje predivan "Beskraj djetinjstva“, pun umjetnosti, znanja i čovječnosti kojima ova djeca, tinejdžeri i mladi ukazuju na vrijednosti sretnog odrastanja uz prave vrijednosti koje se pronose životom promovišući umjetnost i znanje. Njihov prijatelj, dječak anđeoskog glasa, Marko Bošnjak, pridružio se ovoj teatarskoj bajci i zajedno sa talentiranom članicom teatra Larisom Burko, uz muzičku pratnju orkestra i hora  sa Dječije scene Teatra Fedra Bugojno, izveli su pjesmu "Beskrajem djetinjstva" u cilju promovisanja ideje sretnog djetinjstva i odrastanja kroz teatarsku umjetnost i širenje znanja i humanih pouka. Riječi pjesme nastavnice Vernese Manov komponovala je i muzički aranžirala nastavnica Aida Cerić iz Prve osnovne škole Donji Vakuf,a zaslužan za ovaj snimljeni spot u produkciji Teatra Fedra Bugojno je Edin Ćatić Bato. Orkestar čine: Aida Sušić, Amila Hamzić, Haris Bukarić, Eldar Dadić i Meho Manov.

Posebno važno za naš grad Gornji Vakuf jeste da su Haris Bukarić i Amila Hamzić maestralno odsvirali instrumentalni dio pjesme na klaviru i violini.

Njihov angažman je vrlo zapažen i oni će u narednom periodu imati priliku promovisati, kako ovu pjesmu, tako i svoj talent u drugim umjetnostima u emisijama za mlade.

 Program "Teatrom ,bajkom i filmom učimo sretno djetinjstvo" podržan je od strane FMON-a.

Sretan vam, djeco, vaš dan!

Oznake

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.