Foto: Dnevni avaz Foto: Dnevni avaz

Razbojnici iz bugojanskog 'Binga' odnijeli 64.000 KM

By / Crna hronika / ponedjeljak, 11 Decembar 2017 11:22

Dana 10.12.2017. godine oko 19,00 sati u PS Bugojno prijavljeno je razbojništvo u TC “Bingo“ u ul. Ciglane, općina Bugojno, izvršeno od strane 4 maskirana lica koja su bila naoružana sa dvije automatske puške i jednim pištoljem nepoznate marke. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Bugojno, koji su tom prilikom došli do saznanja da su navedena lica nasilno otvorila bočna vrata kroz koja su ušla u objekat, a zatim uz prijetnju oružjem prema zaštitarima, otuđili novac u iznosu oko 64.000,00 KM, nakon čega su se vozilom marke Audi A4 udaljili u nepoznatom pravcu.

 O navedenom događaju obaviještene su sve policijske patrole, kao i policijske stanice, te je pokrenuta opsežna potraga za počiniocima navedenog krivičnog djela. Izvršena je blokada užeg i šireg područja općine Bugojno, kao i blokada putnih komunikacija prema susjednim općinama.

U 20,45 sati u PS Bugojno prijavljeno je da u naselju Goruša, općina Bugojno gori pmv marke Audi A4, karavan, koje je u cijelosti izgorjelo, a za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja navedenog razbojništva.

Uviđajne radnje na licu mjesta navedenih događaja izvršili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji  sa policijskim službenicima OKP PU Bugojno. 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, OKP PU Bugojno i PS Bugojno poduzimaju intenzivne mjere i radnje na pronalasku i hvatanju počinilaca navedenog krivičnog djela, a sve u saradnji i nadležnim kantonalnim tužilaštvom, saopšteno je iz MUP-a SBK/KSB.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.