'Tri pjesnika iz tri grada' uspješno nastavljaju 'poetiziranje svemira' i izvan Srednjobosanskog kantona

'Tri pjesnika iz tri grada' uspješno nastavljaju 'poetiziranje svemira' i izvan Srednjobosanskog kantona

By / Srednjobosanski kanton / ponedjeljak, 19 Februar 2018 10:10

Nakon uspješno održanih poetskih večeri „Tri grada, tri pjesnika“ u Gornjem Vakufu – Uskoplju, Bugojnu i Donjem Vakufu, pjesnici, Ensar Bukarić, Nijaz Rujanac i Vernesa Manov spremaju se početkom marta put Inđije na manifestaciju „Noć boema“.

Pjesnici su nakon predstavljanja naše zemlje na Međunarodnim pjesničkim susretima u Inđiji, opet pozvani od organizatora, gospodina Borovnica Zlatomira iz Književnog kluba „Miroslav Mika Antić“ iz Inđije da učestvuju kao autori u novom zborniku i na manifestaciji se ponovo predstave publici van naše zemlje.

Dok traju pripreme za taj daleki poetski put, ova poetska i prijateljska priča počinje i u našoj zemlji da ima zapaženije mjesto i sama ideja plijeni pažnju, ne samo ljubitelja poezije i lijepe pisane riječi, već i ustanova, institucija i organizatora kulturnih manifestacija širom naše zemlje, a i šire.

Tako je započeto i još jedno predivno  prijateljstvo sa Književnim klubom „Plava paleta“ iz Zenice gdje su ova tri pjesnika pozvana da se predstave 15.02.2018.godine i  ljubiteljima poezije u ovom gradu.

Književnik Emir Sokolović predstavio je pjesnike prijateljima u „Plavoj paleti“ podržavši tako sjajnu ideju programa „Tri grada, tri pjesnika“ i dajući jednu posebnu dimenziju djelovanju ovih pjesnika.

Nakon povratka iz Inđije pjesnici, Vernesa, Nijaz i Ensar planiraju odazvati se i već nekoliko puta upućenom prijateljskom pozivu  za gostovanje u Književnom klubu „Planet poezija“ u Sarajevu.

Zainteresovanost da ih ugoste iskazuju iz dana u dan mnogi što i pjesnicima i ljubiteljima književnosti ulijeva nadu da ova istinska, prijateljska, hrabra i dobra priča o poetiziranju svemira „Tri pjesnika iz tri grada“ vrijedi da potraje još dugo.

Dok traju ovi divni poetski trenuci, nastaju iz dana u dan i stranice njihove zajedničke zbirke koju laniraju objaviti do kraja 2018.godine.

Ovom prilikom se pjesnici, Nijaz Rujanac, Ensar Bukarić i Vernesa Manov zahvaljuju za do sada iskazanu podršku pri realizaciji tri pjesničke noći u Bugojnu, Donjem Vakufu i Gornjem Vakufu – Uskoplju, rukovodstvu i tehničkoj  ekipi  Centra za obrazovanje,sport i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje, KSC Bugojno i Teatru FEDRA Bugojno, Centra za informisanje, kulturu i sport Donji Vakuf te  medijskim pokroviteljima ovih poetskih večeri:  RTV Bugojno, BHR1, Radiju Donji Vakuf, web portalima GornjiVakuf-X.com, Bug.ba i Novum ba.

Dragi ljubitelji poezije, pridružite se već na nekoj od poetskih večeri onima koji vole slušati stihove kojima poetiziraju svemir ova tri pjesnika i tri grada.

Uljepšajte sebi kroz poeziju život!  To je svrha!

Autor fotografija je  Haris Bukarić, mladi umjetnik, koji uz pjesnike i sam osvaja poetska i slikarska prostranstva.

Oznake

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.