Rudnik kvarcita 'Smrčevice': Presudom suda dato zeleno svjetlo za početak proizvodnje

Rudnik kvarcita 'Smrčevice': Presudom suda dato zeleno svjetlo za početak proizvodnje

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / utorak, 20 Februar 2018 12:10

Ovim putem obavještavamo javnost i stanovništvo gornje-vrbaske doline (Gornji Vakuf, Bugojno, Donji Vakuf i Jajce) da je Općinski sud u Travniku dana 01.02.2018. godine u predmetu broj 51 0 P 096166 15 P donio presudu u korist investitora - Rudnika kvarcita PTD „Smrčevice“ d.o.o. Navedenom presudom otkazi Ugovora o koncesiji su utvrđeni kao nezakoniti čime se stvaraju uslovi za ponovni početak proizvodnje . Odluka općinskog suda u Travniku i sam početak proizvodnje Rudnika je direktan doprinos za stanovništvo Gornjeg Vakufa-Uskoplja, SBK/KSB, federaciju BiH i državu BiH.

Po navodima investitora, kompletan plan finansiranja Rudnika je obezbjeđen gdje je već uloženo oko 1.000.000,00 KM u mehanizaciju. Za stvaranje uslova za početak proizvodnje obezbjeđana su dodatna potrebna sredstva od lokalnih investitora. Planirana su i nova zapošljavanja i procjenjeno je da će doći  do otvaranja 50 novih radnih mjesta u prvoj fazi.

Investitor planira da započne s upošljavanjem za 15 dana , nakon što istekne rok za žalbu i presuda postane pravomoćna. Takvu dinamiku bi mogli narušiti iz kantonalne vlade SBK , ukoliko ne budu imali sluha za potrebe ljudi i budu se  žalili na presudu, te time produže pravnu proceduru i zaustave proces zapošljavanja i razvoja lokalne zajednice i regije, saopšteno je iz PTD „Smrčevice“.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.