Foto: Crveni križ Foto: Crveni križ

FOTO: Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje obilježio Svjetski dan zdravlja

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / nedjelja, 08 April 2018 19:49

Svjetski dan zdravlja obilježava se 07. aprila/travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije.

Ove godine, Svjetski dan zdravlja obilježava se pod globalnom temom: Zdravstvene usluge: Za svakoga, svugdje, i sloganom “Zdravlje za sve”

Pristup neophodnim zdravstvenim uslugama i finansijskoj zaštiti ne samo da poboljšava zdravstveno stanje stanovništva i produžuje životni vijek, već i štiti od razvoja epidemija, smanjuje siromaštvo, stvara nova radna mjesta, povećava ekonomski razvoj i utiče na ravnopravnost spolova.

Vrijedni volonteri Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje su u sklopu Svjetskog dana zdravlja,  obišli jednu porodicu i pomogli joj oko čišćenja stana. Stoga, ovom prilikom Crveni križ se zahvaljuje svojim vrijednim volonterima što su učinili da ova porodica dobije ljepše uslove za život.

Oznake

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.