Foto: artinfo.ba Foto: artinfo.ba

Dodjelom kredita preduzeću TOM d.d. Vlada FBIH potiče razvoj privrede u Skopaljskoj dolini

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / četvrtak, 12 April 2018 14:30

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru, na prijedlog ministarstva financija, između ostalih usvojila i Odluku o odobravanju korištenja slobodnih novčanih sredstava iz japanskih grantova (projekt "2KR i " I „NON PROJECT GRANT —AID") -protu vrijednosnog fonda.

Odlukom donesenom na prijedlog Komisija za replasman sredstava kredit u iznosu od četiri milijuna KM dodijeljen je privrednom društvu TOM d.d. Gornji Vakuf — Uskoplje. Odobrenim kreditnim sredstvima,   spomenuto preduzeće, jedno od najvećih i za privredu Skopaljske doline najznačajnijih preduzeća, proširit će postojeći posao obrade metala te proizvodnje i montaže nosivih i tehnoloških čeličnih konstrukcija kao i tehnološke opreme.

Na taj način preduzeće koje je jedan od nositelja privrednog razvitka ovog kraja, dobilo je priliku ne samo zadržati postojeća već i otvoriti nova radna mjesta. Ogroman je to poticaj ostanku ljudi u Gornjem Vakufu-Uskoplju ali i okolnim općinama koji je realiziran zahvaljujući zajedničkom angažiranju predstavnika lokalnih i federalnih tijela vlasti.

Artinfo.ba

Autor

Drugi pišu

Drugi pišu

Please publish modules in offcanvas position.