Foto: Ilijaz Skeho Foto: Ilijaz Skeho

Dani organske proizvodnje u Gornjem Vakufu-Uskoplju

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / srijeda, 18 April 2018 14:01

Danas je u Gornjem Vakufu-Uskoplju, dvanaestu godinu zaredom, održan sajam organske proizvodnje „Dani organske proizvodnje“.

Cilj sajma je promocija organske proizvodnje i organskih proizvoda. Pored izlaganja organskih proizvoda, za proizvođače je organizovano i predavanje na teme „Ekonomija ruralnih područja/poljoprivreda“ i „Zakon o organskoj proizvodnji“. Predavač je bio Sejad Herceg.

Ovogodišnji sajam je organizovan uz veliku angažovanost Udruženja građana „Zdrava malina“. Predsjednica tog Udruženja Naila Ćaušević ističe značaj ovakvih događaja za poljoprivredne proizvođače

- Čast nam je sto smo bili dio organizacije sajma "Dani organske proizvodnje". Nadamo se da će ovakvi događaji potaknuti širenje organske proizvodnje na prostoru naše općine i da će naši građani shvatiti važnost domaćih i organskih proizvoda.  Usprkos slabom odzivu građana na današnje predavanje,  mi ćemo nastaviti da promovišemo, unaprjeđujemo i usavršavamo poljoprivrednu proizvodnju u našem gradu. Nase Udruženje "Zdrava malina" radi na poboljšanju uslova u poljoprivredi, te na zaštiti okoliša i životne sredine, kazala je Čaušević za GornjiVakuf-x.com.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.