FOTO: Izgradnja parkinga u Osnovnoj školi 'Pajić Polje'

FOTO: Izgradnja parkinga u Osnovnoj školi 'Pajić Polje'

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / utorak, 24 April 2018 13:36

U OŠ „Pajić Polje“ u toku je realizacija projekta koje su izradili učenici sekcije demokratije i ljudskih prava. Učenici su primijetili problem nelegalnog parkiranja automobila u dvorištu škole. Također, automobili su zauzimali i prostor fudbalskog terena, te djeci onemougaćavala da teren koriste maksimalno. Direktor je podržao ideju i zbog onoga što su djeca primijetila, a i nastojao je da djeci obezbjedi sigurniji boravak u dvorištu škole, pa je pokrenuo projekat izgradnje parking mjesta za sve uposlenike škole, kao i goste.

Prva faza projekta je bila sječa i uklanjanje drveća u krugu škole, te pored lokalnog puta za Grnicu, gdje je i prvobitno idejno rješenje bilo da se parking napravi. Ovdje smo napravili saradnju sa firmom Aureus koja je otkupila drveće, a pomenuta sredstva su nam koristila da opremimo naše učionice novim namještajem i tehničkom opremom. Nakon toga pristupilo se nasipanju terena za parking uz pomoć RU GRAČANICA koji je kao i svaki put do sada bio od pomoći našoj školi.

U toku je izvođenje završnih radova  i nadamo se da će novi parking biti u funkciji u što skorijem periodu. Također konačni cilj ovog projekta je zatvaranje ulazne kapije za automobile koje ulaze u školsko dvorište. Ovom prilikom direktor se zahvaljuje načelniku Općine Gornji Vakuf – Uskoplje gosp. Seadu Čauševiću, direktoru RU GRAČANICA gosp. Salihu Muftiću, upravniku ŠPD Srednjobosanske šume Gornji Vakuf gosp. Harisu Milanoviću, kao i svima onima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. Direktor je istakao da timskim radom Upravnog odbora škole, direktora, učenika, roditelja i lokalne zajednice možemo poboljšati uslove za bolje i sigurnije školovanje naše djece.

Sigurnost djece i maksimalna iskorištenost dvorišta i sportskog terena u interesu je svih nas.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.