FOTO: Kantonalno takmičenje iz fizike za osme i devete razrede

FOTO: Kantonalno takmičenje iz fizike za osme i devete razrede

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / srijeda, 25 April 2018 12:19

21.04.2018. godine OŠ „Pajić Polje“ je bila domaćin kantonalnog takmičenja iz predmeta FIZIKA.  Takmičenje je bilo u dvije kategorije i to za osmi i deveti razred. Učešće na tamičenju su uzele sve škole sa područja našeg kantona koje rade po bosanskom nastavnom planu i programu. Samim učešćem i pobjedama na takmičenjima u svojim općinama učenici su pokazali izuzetno znanje. To su i ponovili na ovom nivou, a bolji od ostalih su bili:

Osmi razredi :
1. Alihodža Azra OŠ „HAN BILA“ TRAVNIK
2. Aletić Fatima PRVA OSNOVNA ŠKOLA BUGOJNO
3. Ajkunić Aid DRUGA OSNOVNA ŠKOLA BUGOJNO
Deveti razred:
1. Kurbegović Adin PRVA OSNOVNA ŠKOLA BUGOJNO
 2. Bećirović Dženana DRUGA OSNOVNA ŠKOLA BUGOJNO
3. Džulović Faris PRVA OSNOVNA ŠKOLA DONJI VAKUF

Uprava škole je obezbjedila da takmičenje protekne u najboljem redu, te je goste dočekala na najbolji mogući način. Kao doček nastavnici su zajedno sa učenicima pripremili prigodan program za sve goste. Djeca su za vrijeme čekanja rezultata imala organizovan obilazak našeg grada. Posjeta je počela u  MSŠ „ Gornji Vakuf“ gdje je profesorica Admira Dizdar dala osnovne informacije o školi i o smjerovima koji postoje u ovoj ustanovi. Također djeca su posjetila vjerske i sportske objekte u našem gradu. Domaćin se potrudio da djeci da što više informacija vezano za Općinu Gornji Vakuf – Uskoplje.

Osnovna škola „ Pajić Polje“ se pokazala kao izuzetan domaćin, što su nam potvrdili i profesori i učenici koji su bili učesnici ovog takmičenja.

Direkor škole se zahvalio svim gostima, te sponzorima koji su pomogli u organizaciji takmičenja.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.