Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu BiH posjetio Gornji Vakuf | Mladim poručio: Volite BiH, ovo je najljepša zemlja na svijetu

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu BiH posjetio Gornji Vakuf | Mladim poručio: Volite BiH, ovo je najljepša zemlja na svijetu

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / srijeda, 01 Avgust 2018 11:24

Svojom posjetom Gornjem Vakufu, Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine još jednom je potvrdio da je dolazak u lokalne zajednice  korak kojim se na najbolji način može utvrditi činjenično stanje na terenu.

Tokom razgovora sa načelnikom ove općine Seadom Čauševićem konstatovano je da ima dosta pozitivnih primjera u razvoju ove lokalne zajednice, ali je bilo riječi i o problemima sa kojima se suočavaju građani Gornjeg Vakufa. Istaknuto je da je neophodan veći stepen saradnje sa višim nivoima vlasti, ali da se,takođe, ubuduće treba raditi na poboljšanju međuopćinskog dijaloga.

Nakon toga g. Mehmedović je o predstojećim izborima razgovarao sa Senadom Mašetićem, predsjednikom OO SDA Gornji Vakuf. Oni su govorili i o novim političkim izazovima.

Prilika je ovo bila da se posjeti i nedavno osnovana ŠKOLA RUKOMETA "SEDMERAC" gdje su domaćini bili direktor Osnovne škole „Pajić Polje“, Saudin Čajdin i trener ove ekipe Junus Čajdin. Ovom prilikom g. Mehmedović je sa svojim saradnicima darivao  rukometne rekvizite na čemu su se mladi Gornjeg Vakufa zahvalili.

„Kroz razvoj sporta i sportskih vještina vi razvijate drugarstvo i patriotizam. Na taj način volite više svoju zemlju i razvijate bolje međusobne odnose. Volite BiH,  jer ovo je najljepša zemlja na svijetu“, poručio je Mehmedović mladosti Gornjeg Vakufa.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.