Foto: SBB Foto: SBB

FOTO/VIDEO: SBB - Fahrudin Radončić održao predizborni skup u Gornjem Vakufu

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / srijeda, 19 Septembar 2018 18:28

Predizbornim skupovima Saveza za bolju budućnost u Gornjem Vakufu i Novom Travniku vladala je pobjednička atmosfera, a stotine građana i simpatizera ove stranke burnim aplauzima i glasnim  odobravanjem pozdravili su poruke koje je uputio Fahrudin Radončić, lider SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Radončić je, između ostalog, prokomentirao najnoviju izjavu Bakira Izetbegovića o tome kome od političara treba ostaviti u amanet Bosnu i Hercegovinu, pri čemu je rekao da on “jedino vjeruje Šefiku Džaferoviću”.

– Nije ništa neobično da predsjednici stranaka favoriziraju svoje kandidate. Ali, krajnje je vrijeme da prestane neodgovorna igra s ostavljanjem Bosne i Hercegovine i Bošnjaka Erdoanu, Bakiru Izetbegoviću, Šefiku Džaferoviću ili nekome drugom. Ovakve priče su dokaz feudalnog shvatanja da je država privatna prćija. Bošnjaci i BiH mogu se ostaviti u amanet samo našem narodu, budućim generacijama, našim patriotama i svim građanima BiH, a ne nikakvim pojedincima. Mi nismo ničiji hamali, mi smo suverena država i politički narod koji je dao dvjesta hiljada šehida da demokratski odlučuje o svojoj sudbini i vlasti, a ne da se njime upravlja neobegovskim metodama – rekao je Radončić.

U Gornjem Vakufu i Novom Travniku predstavljeni su kandidati SBB-a za opće izbore 7. oktobra za sve nivoe vlasti.

Skup u Gornjem Vakufu otvorio je Sabahudin Puljarga, predsjednik OO SBB Gornji Vakuf, koji je kazao da je Gornji Vakuf grad u kojem je procent nezaposlenosti čak 42 posto i da su to većinom obespravljeni demobilisani borci.

Zatim se građanima obratio Almir Švago, nosilac liste za Skupštinu Srednjobosanskog kantona.

– Danas Bošnjaci hodaju pognute glave, a 1992. godine, kada smo se borili, to nije bio slučaj. Savez za bolju budućnost vratit će dostojanstvo ljudima – rekao je Švago.

Na skupu je govorila i ugledna doktorica Faika Mujanović-Glamočanin, nositeljica liste za Parlament Federacije BiH.

– Moramo raditi na promjenama u zdravstvu. Svi moraju imati jednaku zaštitu i jednaka prava kao korisnici zdravstvenih usluga – poručila je doktorica Mujanović-Glamočanin.

Borci umiru od gladi, a vlast krije registre, kazao je na početku svog govora Abdulah Garača, jedan od članova OO SBB Gornji Vakuf i kandidat za Parlament Federacije BiH.

– Pozivam sve da glasaju za našeg predsjednika Radončića, jer će dobiti državnika, čovjeka svjetskog renomea, moćnog i snažnog lidera, evropskog muslimana, graditelja kojeg poštuje cijeli region – kazao je Garača.

U Gornjem Vakufu i Novom Travniku obratio se i Ćamil Zaimović, nosilac državne liste za Parlament BiH, koji je potcrtao da SBB ima rješenje za nagomilane probleme.

Skup Saveza za bolju budućnost u Domu kulture u Novom Travniku otvorio je Senad Zahirović, predsjednik Općinskog odbora SBB-a u ovoj općini.

– Jedini spas za zemlju je podizanje ekonomije i privrede – rekao je Zahirović.

Kandidatkinja za Skuptšinu SBK Amna Bajramović kazala je da jedino SBB, kao stranka i politički projekt, ima ideju i projekte da reformira bh. društvo.

– Želimo da nam djeca ostaju u BiH, a ne da idu i svoju pamet ugrađuju u društva širom zapadne Evrope – kazala je Bajramović.

Emir Todorovac iz Novog Travnika i kandidat SBB-a za Parlament FBiH kazao je da je on kao mlad čovjek ušao u privredu i već doveo jednog stranog investitora.

Autor

Drugi pišu

Drugi pišu

Please publish modules in offcanvas position.