Medaga Hodžić, kandidat za Državni parlament BiH, posjetio Crveni križ Jajce

Medaga Hodžić, kandidat za Državni parlament BiH, posjetio Crveni križ Jajce

By / Srednjobosanski kanton / petak, 28 Septembar 2018 21:15

Medaga Hodžić danas je posjetio humanitarnu organizaciju Crveni križ u Jajcu i tom prilikom se sastao sa njenim sekretarom, prof. Jozom Bojanićem. Hodžić je sebe i svoj rad ukratko predstavio te upoznao g-dina Bojanića sa svojom kandidaturom na predstojećim Općim izborima za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred stranke A-SDA za evropsku Bosnu i Hercegovinu -Zajedno! Ujedno je izložio i svoje mogućnosti i djelovanje sa te pozicije za grad Jajce a posebno za širu saradnju i podršku Crvenom križu.

42754244 747228538949388 8705330553538215936 n

 

G-din Bojanić je potom predstavio rad i aktivnosti Crvenog križa Jajca, probleme i nezadovoljstvo sa kojim se bore i susreću u saradnji sa općinskim organima vlasti, posebno u vezi sa prostorijom koju koriste, jer ističe da im je neophodno da se ista dodijeli njima u vlasništvo kako bi i sami mogli tražiti finansijska sredstva i donacije s ciljem njenog renoviranja i stvaranja ugodnijeg ambijenta. Tokom svog izlaganja, sekretar C.K. je istakao značajnu saradnju koju su imali sa R. Italijom i Njemačkom. Zadnjih godina, saradnja je intenzivirana uključenjem od strane udruženja Jajačko veće San Pelton iz Austrije, čiji članovi već šestu godine doniraju pakete pomoći za stotinjak domaćinstava sa ovog područja. Pored tog je istakao kako C.K. ne posjeduje vlastito vozilo kojim bi se omogućio obilazak terena i ugroženih porodica, bolesnih osoba i dodjela jednokratnih pomoći.

Nakon razgovora, g-din Hodžić je obišao i magacin, smješten u Bravnicama, u objektu bivše kasarne (koja je u vlasništvu Općine) gdje se vrši skladištenje donacija i njihova distribucija. Trenutno ova humanitarna organizacija posjeduje  Upravni odbor, predsjednika, i 15 aktivnih volontera. Hodžić ističe, ukoliko građani Jajca prepoznaju u njemu iskrenog zastupnika u BiH Parlamentu, da će to povjerenje opravdati i vratiti grad Jajce na mjesto koje uistinu i zaslužuje, prije svega kroz poboljšanje ekonomije i poslovnog ambijenta, te i između ostalog i u samom Crvenom križu

 

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.