FOTO: Održan predizborni skup A-SDA, na čelu sa Medagom Hodžićem, nosiocem liste za Državni parlament BiH

FOTO: Održan predizborni skup A-SDA, na čelu sa Medagom Hodžićem, nosiocem liste za Državni parlament BiH

By / Srednjobosanski kanton / ponedjeljak, 01 Oktobar 2018 07:44

29.09.2018. u Bugojnu je upriličen predizborni skup A-SDA na čelu sa predsjednikom KO A-SDA Medagom Hodžićem, nosiocem liste za Državni Parlament BiH

U punoj sali KSC Bugojno upriličen je skup A-SDA, sa prvim kandidatom poslije rata iz Jajca kao nosiocem liste, Medagom Hodzicem.

Na skupu su predstavljeni kandidati za Državni, Federalni i Kantonalni nivo, te su se tom prilikom nosioci lista obratili prisutnima i predstavili plan i program stranke, te dokazali zašto vrijede kao kandidati, i zašto vrijedi glasati za njih. Sve kandidate krasile su vrline: iskrenost, skromnost i realna obećanja.

Na skupu su se obratili:

- Medaga Hodžić, nosioc liste za Državni parlament, je podržao mlade ljude iza sebe, a posebno ističemo rijetkost vođa da daju obećanje kandidatima. Medaga Hodžić je kazao: “Kako god da završe izbori, ja neću zaboraviti i ostaviti ove mlade i hrabre ljude “.

- Harisa Brkic, hafiza, magistrica šumarstva, nosilac Federalne liste BiH obratila se skupu obećavši svim silama oživjeti firme koje su 20 god unazađivane, poljoprivredu i svaku vrstu potrebe građana.

- Amina Brkić, nositeljica Kantonalne liste SBK, koja je svojim izlaganjem pokazala da je timski lider, je pozvala sve prisutne da glasaju za kandidate A-SDA. Glavni moto Amine ovih izbora je ”promijenimo naviku i donesimo odluku”. Kazala je da će obećano ispuniti i ako ne obećava puno stvari građanima.

- Šlag na tortu ili oduševljenje prisutnih, veliki respekt od prisutnih svojim obraćanjem iznudio je g-din Sejfudin Tokić. Ono sto je motiviralo sve prisutne je rečenica g-dina Tokića: ”Nikada velike stvari nisu pokretale mase, nego mladi, hrabri, čestiti i odvažni ljudi...”.

- Na kraju se g-din Medaga Hodžić, organizator ovoga skupa i predsjednik A-SDA SBK-a zahvalio Sejfudinu Tokiću i njegovoj pratnji, kandidatima, a posebno prisutnima i zaželio da ovi izbori proteknu u korektnoj i fer kampanji, kao i glasanju.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.