Projekt PRO-Budućnost: Javni poziv za male grantove 2018

Projekt PRO-Budućnost: Javni poziv za male grantove 2018

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / utorak, 02 Oktobar 2018 11:30

Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice.

Na javni poziv mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, Crkve i vjerske zajednice kao i nevladine organizacije usmjerene promovisanju međureligijskog dijaloga, organizacije civilnog društva i općine/opštine/gradove u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost.

Ove godine se od aplikanata očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama u BiH.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Međureligijskim vijećem BiH (MRV), Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

Oblasti javnih poziva

Projektni prijedlozi moraju se odnositi na izgradnju mira i jačanja povjerenja u Bosni i Hercegovini.

Sredstva, tj. mali grantovi će biti na raspolaganju za sljedeće oblasti/aktivnosti/inicijative:

Podrška mladima
Podrška organizacijama civilnog društva
Podrška organizacijama žrtva rata
Podrška Crkvama, vjerskim zajednicama i organizacijama usmjerenim ka promovisanju međureligijskog dijaloga
Mali grantovi za inicijative općina/opština/gradova
Od aplikanata se traži da do 10. 11. 2018. do 23:59 sati, dostave prijavu sa svim traženim OBRASCIMA putem elektronske forme (online upitnik) na slijedećem linku:

https://app.smartsheet.com/b/form/0ba72e1772ee4ea4816c31d459e05902

Svu potrebnu dokumentaciju i tekstove javnih poziva možete pronaći na sljedećem linku: https://probuducnost.ba/index.php/mali-grantovi

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.