Ilustracija: Internet Ilustracija: Internet

Usvojena odluka kojom za većinu stanovništva Gornjeg Vakufa-Uskoplja poskupljuje odvoz smeća

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / petak, 15 Februar 2019 16:34

Novi cjenovnik JKP "Radovina“, kojim se regulira sakupljanje, odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada, način plaćanja i cijene komunalnih usluga u Gornjem Vakufu-Uskoplju, dobio je podršku većine vijećnika na sjednici Općinskog vijeća toga grada.

-Radi se o tome da je taj cjenovnik konačno usklađen sa Zakonom o komunalnim djelatnostima. Dosadašnje cijene odvoza komunalnog otpada u našoj općini bile su znatno niže u odnosu na susjedne općine - kazao je općinski načelnik Sead Čaušević.

Ističe da će spomenutim usklađivanjem pojedini korisnici plaćati više za uslugu odvoza smeća i da će, s druge strane, neki od njih ubuduće izdvajati manji iznos za tu namjenu.

-Nadam se da će JKP 'Radovina' na ovaj način stabilizirati svoje ekonomsko stanje i da u narednom periodu neće proizvoditi gubitke - naglasio je.

Također, usvojen je zaključak da nadležna općinska komisija razmotri zahtjev mještana Batuše da jedna od ulica u tom naselju nosi naziv 102. ulica Fadila ef. Topalovića.

-Radi se o novoj ulici koja je nastala prije otprilike godinu dana izgradnjom stambenih objekata na području bivšeg lagera preduzeća 'Koprivnica' - dodao je načelnik Čaušević.

FENA

Do sada se primjenjivao jedinstven cjenovnik na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja a sada će stanovništvo gradske zone, gdje se odvoz vrši dva puta sedmično, za porodice koje imaju 3 člana plaćat 7 KM, za porodice sa četiri i više članova 9 KM, odnosno 8,5 KM gdje se smeće odvozi jednom sedmično. Kompletnu odluku možete pogledati OVDJE.

Autor

Drugi pišu

Drugi pišu

Please publish modules in offcanvas position.