Foto arhiv: Flashteam.eu Foto arhiv: Flashteam.eu

Imenovan Multisektorski tim za prevenciju nasilja u porodici

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / ponedjeljak, 01 April 2019 14:42

Dana 28.03.2019. godine na 18. sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje zvanično je imenovan Multisektorski tim za prevenciju nasilja u porodici. Na istoj sjednici usvojen je i Akcioni plan za prevenciju nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja za općinu Gornji Vakuf-Uskoplje, za period 2019.-2021. godina.

Naime, općinski Multisektorski tim djeluje neformalno više od godinu dana. Nastao je kao rezultat potrebe za rješavanjem rastućeg problema nasilja u porodici.  Zadaci Multisektorskog tima su jačanje suradnje i koordinacije između institucija koje se bave ovom problematikom, rad na prevenciji i podizanju svijesti o problemu nasilja u porodici te pružanje podrške i zaštite za žrtve nasilja.

Imenovanjem od strane Općinskog vijeća, Gornji Vakuf-Uskoplje postaje jedna od nekoliko općina na nivou Federacije BiH, koje na lokalnom nivou imaju zvanično imenovan Multisektorski tim za prevenciju nasilja u porodici i usvojen Akcioni plan za prevenciju nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja. Ovim činom postajemo ravnopravni sa drugim i većim općinama pri kandidiranju za projekte i programe u ovoj oblasti na nivou Federacije BiH, a sve s ciljem smanjenja nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.