GornjiVakuf-x.com ekskluzivno saznaje kada će Gornji Vakuf dobiti 4G+ mrežu

GornjiVakuf-x.com ekskluzivno saznaje kada će Gornji Vakuf dobiti 4G+ mrežu

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / petak, 09 Avgust 2019 15:43

Nakon što je Regulatorna agencija za komunikacije BiH početkom aprila tekuće godine dala saglasnost operaterima mobilne mreže za uvođenje 4G mreže u Bosni i Hercegovini, vodeća telekomunikacijska kompanija u državi BH Telecom je pokrenuo opsežnu akciju zamjene infrastrukture mobilne mreže, te postavljanja 4G baznih stanica.

U planu je zamjena 1200 baznih stanica do kraja ove godine. Veliki centri Sarajevo, Mostar, Zenica, Tuzla su već u potpunosti pokriveni naprednom 4G tehnologijom, 4G+.

Posljednjih mjesec dana radi se na zamjeni baznih stranica u manjim sredinama, a prema riječima Nađe Lutiković-Fočo, zamjena postojeće mobilne infrastrukture u Gornjem Vakufu planirana je za septembar ove godine.

Kako su za GornjiVakuf-x.com potvrdili iz BH Telecoma u periodu od 09.09. do 13.09.2019. godine planirana je zamjena opreme na odašiljaču Kozice, te na lokaciji Rajci od 16.09. do 20.09.2019. godine.

Sa 4G+ mrežom mobilni prenos podataka bit će u prosjeku 10 puta veći u odnosu na postojeću 3G mrežu, što praktično znači da će bržim pristupom mreži korisnički doživljaj biti značajno bolji zbog brzog i ugodnog pretraživanja Interneta, bržeg downloada i uploada slika i video sadržaja, pregleda e-mail poruka itd.

GornjiVakuf-x.com

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.