Imate ljubavi i hrabrosti? Postanite hranitelj! Budimo njihova porodica!

Imate ljubavi i hrabrosti? Postanite hranitelj!

By / Srednjobosanski kanton / petak, 24 Juni 2011 11:54

JU Centar za socijalni rad Gornji Vakuf-Uskoplje u sklopu projekta „Razvoj servisa za djecu bez roditeljskog staranja i porodica pod rizikom od razdvajanja u SBK/KSB“, kojeg zajednički provode Ministarstvo zdravstva i socijalne politike SBK/KSB, Hope and Homes for Children BiH (HHC) i centri za socijalni rad, realizira promociju hraniteljstva/udomiteljstva kao prirodniji porodični vid zbrinjavanja djece bez roditeljskog staranja.

Hraniteljstvo je privremeni oblik zaštite i traje dok se ne donese trajno rješenje za zbrinjavanje djeteta ili poboljšaju prilike za život u biološkoj porodici. Kroz hraniteljstvo se djeci koja ne mogu odrastati u vlastitoj porodici pruža toplina, dom, ljubav i sigurnost koji su potrebni za zdrav rast i razvoj.

Centar za socijalni rad Gornji Vakuf - Uskoplje poziva sve građane koji žele saznati više o hraniteljstvu ili su zainteresovani da prime u svoj dom dijete bez roditeljskog staranja da se jave u Centar za socijalni rad Gornji Vakuf-Uskoplje, ulica Fra Anđela Zvizdovića, ili na broj telefona 030/ 265 – 683.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.