Obavijest za građane općine Gornji Vakuf - Uskoplje

Obavijest za građane općine Gornji Vakuf - Uskoplje

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / ponedjeljak, 18 Novembar 2019 11:58

Veterinarska stanica „B-H VET“ d.o.o. obavještava stanovnike općine Gornji Vakuf – Uskoplje da je s radom počelo prihvatilište „Koprivnica“ za pse lutalice koji se nalazi na području općine Bugojno. Prihvatilište je zajednički projekt VS „Bugojno“ i  VS „B – H VET“ i za cilj ima rješavanje gorućeg problema pasa lutalica na području općina Gornji Vakuf – Uskoplje, Bugojno i Donji Vakuf. Ovaj projekt sufinancirale su sve tri općine, a sama izgradnja prihvatilišta i njegovo puštanje u rad završena je u rekordnom roku.

Svi psi uočeni na javnim površinama biti će uhvaćeni, veterinarski zbrinuti, sterilizirani/kastrirani, cijepljeni protiv bjesnoće i označeni te nakon toga će biti upućeni u prihvatilište. Cilj ovog projekta je na human način sklonuti pse s javnih površina te tako spriječiti  eventualni prijenos zoonoza (bolesti zajedničkih ljudima i životinjama), smanjiti opasnost od potencijalnih napada, posebno na djecu i pričinjenja šteta od strane napuštenih pasa.

VS „B-H VET“ poziva sve građane, ukoliko uoče pse bez nadzora na javnim površinama, da ih pokušaju zadržati i u što kraćem roku nas obavijeste na dolje navedene brojeve telefona. Također potičemo pojedince i udruge, prijatelje životinja koji bi htjeli materijalno (hrana ili druge potrepštine za pse) pomoći ili  volontirati u prihvatilištu da se obrate u našu stanicu na adresi Batuša b.b. ili na br.telefona:

Dijamin Hadžiahmetović 061 105 798,
Enver Gurić, DVM, 061 931 709
Tomislav Perić, DVM 063 650 495

Veterinarska stanica „B-H VET“

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.