Učenica MSŠ 'Gornji Vakuf' Minela Garača dobitnica nagrade najbolja učenica u FBiH

Učenica MSŠ 'Gornji Vakuf' Minela Garača dobitnica nagrade najbolja učenica u FBiH

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / ponedjeljak, 09 Decembar 2019 08:41

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, u Mostaru je, u petak, 06.12.2019. godine, održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2018/2019. godini.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svakog kantona nominirala su kantonalna ministarstva obrazovanja, a ove su se godine uključila sva kantonalna ministarstva. Tako je, na svečanosti u Mostaru, nagrađeno ukupno 60 osnovnoškolca i srednjoškolca iz svih kantona u Federaciji BiH, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici, i to 58 osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH.

Jedna od nagrađenih je i učenica trećeg razreda gimnazije u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ Minela Garača. Ona je tokom prethodne školske godine ostvarila sjajne rezultate na kantonalnim takmičenjima iz informatike, latinskog jezika i matematike, članica je više školskih sekcija, te učenica sa besprijekornim vladanjem i odličnim ocjenama.

U ime Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ priznanje za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju, primila je direktorica škole Selvedina Begović.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.