Mladić koji je sjekirom ubio majku kod Gornjeg Vakufa ide na liječenje

Mladić koji je sjekirom ubio majku kod Gornjeg Vakufa ide na liječenje

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / subota, 25 Januar 2020 14:27

Edin Brica koji je sjekirom usmrtio svoju majku i nanio povrede svojoj strini u mjestu Ždrimci, općina Gornji Vakuf, liječit će se u psihijatrijskoj ustanovi šest mjeseci.

Odlučilo je ovo vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku. U rješenju se navodi kako je Brica počinio ovo krivično djelo u stanju neuračunljivosti jer boluje od šizofrenije.

Podsjetimo, on je 4. maja prošle godine oko 10:30 sati, ispred porodične kuće uzeo sjekirom i drvenom drškom s leđa prišao majci Refiji te je metalnim dijelom udario u glavu nakon čega je pala na tlo. On je nastavio udarati i nanio joj povrede na području čela, lom čeone kosti, lom lubanje, nagnječenje moždanog tkiva, krvarenje u mozgu, razdor očnih jabučica, prijelom očnih kostiju, prijelom gornje vilice itd.

Potom je otišao do kuće svoje strine Hamide koja je od njegove kuće udaljena 50 metara i po ulasku uzeo kuhinjski nož te joj istim zadao udarce u predjelu vrata, glave i desnog ramena od čega je zadobila povrede: dva reza na vratu, rez na uhu i rez na ramenu. Srećom, bilo je riječ o lakšim tjelesnim povredama.

Majka mu je pala u komu i preminula nakon četiri mjeseca u Općoj bolnici u Bugojnu.

Brica se oslobađa troškova suđenja.

Klix.ba

Autor

Klix

Klix

Klix.ba

Please publish modules in offcanvas position.