FOTO: 'Onomatobleja Show' nasmijao publiku u Gornjem Vakufu

FOTO: 'Onomatobleja Show' nasmijao publiku u Gornjem Vakufu

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / četvrtak, 30 Januar 2020 15:56

U prepunoj sali Centra za obrazovanje, sport i kulturu u Gornjem Vakufu / Uskoplju održana je predstava „Onomatobleja Show“.

Trojica protagonista Nikola Rončević, Omer Hodžić i Luka Marijanović kroz izmišljene likove - Random Lovac, Zdena Pičeta, Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali - na originalan način komuniciraju s publikom prenoseći važnu poruku za sve nas.

Ova predstava je satiričnog karaktera, bavi se stereotipima i predrasudama koje su veliki problem bh. društva te ih na humorističan način predstavlja publici pritom ne izostavljajući ni Bošnjake, ni Hrvate, ni Srbe, a ni ostale.

Predstava i turneja nastale su pod okriljem mostarskog OKC-a "Abrašević", u sklopu projekta BHRI, a do sada su nasmijali publiku u 30 gradova širom Bosne i Hercegovine.

- Posmatranjem naše stvarnosti i pokušavajući riješiti probleme našeg društva, odlučili smo da predrasude koje prave granice i podjele među bh. društvom izvučemo iz konteksta i publici je prikažemo na humorističan način, jer smatramo da će tako najbolje shvatiti besmisao svih stereotipa i podjela – tako nastaje humor "Onomatobleje". Odlučili smo da napokon riješimo pitanje ko je počeo rat, ko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina i shvatili smo da je najbolji mogući način rap-battle – kazali su autori "Onomatobleja Showa".

Avaz.ba

Autor

Dnevni avaz

Dnevni avaz

www.avaz.ba

Please publish modules in offcanvas position.