Otvoreno pismo roditeljima učenica i učenika MSŠ 'Gornji Vakuf'

Otvoreno pismo roditeljima učenica i učenika MSŠ 'Gornji Vakuf'

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / srijeda, 25 Mart 2020 13:50

Poštovani roditelji,

Naša zemlja, kao i cijeli svijet, zahvaćena je nažalost pandemijom virusa COVID-19. Svi smo zatečeni ovom neželjenom pojavom i pokušavamo da organizujemo rad u novim okolnostima. S jedne strane imamo zahtjeve i instrukcije od resornog Ministarstva, a s druge strane imamo odluke nadležnih Kriznih štabova koje se moraju poštovati.

Naša škola je organizovala nastavu na daljinu. Moram istaknuti kako su se svi odgovorno odazvali ovom zadatku. Profesorice i profesori su sa velikim entuzijazmom prihvatili ovu obavezu i počeli raditi na način koji nije ranije primjenjivan u našem Kantonu. Ipak, hrabro su se suočili sa ovim izazovom i u duhu humanosti svog poziva učinili iznimne napore da se uspostavi i produži proces nastave. Iskreno, zaslužuju sve pohvale i čestitke. Sve ovo je poduzeto u interesu učenika, roditelja, a i društva u cjelini.

Da bismo uspjeli u svojim namjerama i unaprijedili ovaj oblik nastave, potrebna nam je i saradnja sa vama, roditeljima, koji trebate pratiti i pomagati vašoj djeci da shvate ozbiljnost nastave. Od velike je važnosti da i vi, u skladu sa mogućnostima, aktivno učestvujete u ovom novom obliku nastave. Ukoliko imate nejasnoća slobodno kontaktirajte razrednike. Imajte u vidu da je nastava na daljinu novost za sve nas, ali stojimo vam na raspolaganju i otvoreni smo za eventualne prijedloge i preporuke.

Svjesna sam da ima poteškoća, da smo svi pod psihološkim pritiskom situacije u kojoj se nalazimo, ali sam itekako svjesna i veličine zadatka koji je pred nama i kojem možemo odgovoriti samo zajedničkim naporima i saradnjom profesorica/profesora, učenica/učenika i roditelja.

Molim vas sve za strpljenje i razumijevanje, a posebno vas molim da vodite računa o zdravlju svih i poštujete naredbe nadležnih Kriznih štabova.

Želim vam svako dobro. 

Direktorica MSŠ "Gornji Vakuf"
Selvedina Begović

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.