Foto: Džan Ljubunčić/FlashTeam.eu Foto: Džan Ljubunčić/FlashTeam.eu

Saopštenje za javnost Općinskog štaba civilne zaštite Gornji Vakuf-Usk.

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / ponedjeljak, 30 Mart 2020 17:33

Općinski Štab civilne zaštite Gornji Vakuf- Uskoplje, na sastanku održanom 30.03.2020. godine u sali Općinskog vijeća, daje sljedeče

Saopštenje za javnost Općinskog štaba/stožera civilne zaštite Gornji Vakuf-Uskoplje

Ukupan broj osoba koje se trenutno nalaze u  samoizolaciji je 184. Sa danom 30.03.2020.godine Rješenje je prestalo da vrijedi za ukupno 60 osoba. Kod osoba koje se nalaze u samoizolaciji do sada nemamo simptoma koji upućuju na pojavu virusa COVID-19. Na osnovu informacija iz Službe Civilne zaštite i Policijske stanice svi građani u samoizolaciji se pridržavaju mjera zdravstvene zaštite na čemu im od srca zahvaljujemo.

Tokom proteklog vikenda Općinski štab Civilne zaštite vršio je pripremu  i uređivanje alternativnog smještaja u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf -Uskoplje za slučaj povećanog broja osoba sa simptomima koji upućuju na COVID-19.

Osoba koja je juče primljena u Dom zdravlja Gornji Vakuf –Uskoplje sa znacima moždanog udara  i desno stranom oduzetošću ( ruke i noge) prilikom transporta na putu prema bolnici Travnik, a radi se o Radoš Anti rođenom 1954.godine, preminuo je, te je isti testiran i dobijeni nalaz je bio pozitivan na virus COVID-19. Navedena osoba nije bila u samoizolaciji, niti je imao epidemiološku pozitivnu anketu, niti je imao kliničku sliku koja bi upućivala na gripu Korona virusa. Svi medicinski radnici koji su bili u kontaktu sa imenovanom osobom stavljeni su u samoizolaciju kao i osobe koje su bile u bližem kontaktu sa preminulim do potvrđivanja eventualne zaraze virusom COVID-19 nakon čega će se postupiti po protokolu zbrinjavanja pacijenata. Policijska stanica, HES služba Doma zdravlja i Služba civilne zaštite su odmah pristupile istrazi i prikupljanju podataka o svim osobama koji su bile u kontaktu sa navedenom osobom kako bi se utvrdio nulti klaster.

Općinski štab civilne zaštite Gornji  Vakuf- Uskoplje zahvaljuje svim volonterima koji su nas podržali tokom aktivnosti pomaganja u suzbijanju širenja korona virusa (COVID-19). Iskazujemo divljenje spram vaše humanosti i dobročinstva te Vas molimo da nastavite s aktivnostima koje su usmjerene na pomaganje ljudi u nevolji. Hvala Vam na povjerenju i podršci u svim našim aktivnostima.

Zahvaljujemo se: MRK Sloga ,HNK Sloga, ATT d.o.o., ŠPD Srednjobosanske šume, Nasuf Prijić, Lovačko udruženj Radovina Gornji Vakuf (Sekcije: Privor-Liva i Voljice), Autopraona BENTA, kao i svim mjesnim zajednicama i udruženjima koji su se stavili na raspolaganje

Ostanite kući.

30.03.2020.godine                                                         Opštinski štab Civilne zaštite

Oznake

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.