Na području Gornjeg Vakufa 8 osoba zaraženo koronavirusom, a 201 osoba u samoizolaciji

Na području Gornjeg Vakufa 8 osoba zaraženo koronavirusom, a 201 osoba u samoizolaciji

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / petak, 03 April 2020 15:17

Ukupan broj osoba koje se trenutno nalaze u  samoizolaciji je 201. Sa danom 03.04.2020.godine Rješenje je prestalo da vrijedi za ukupno 160 osoba. Ukupan broj testiranih lica  na virus COVID-19 do danas je 41 od kojih je 8 pozitivnih među kojima je jedan umrli 29.03.2020.godine.Svi koji su pozitivni prema informaciji Doma zdravlja se osjećaju dobro i nalaze se u kućnoj izolaciji, osim jedne starije osobe koja je upućena na bolničko liječenje u Travnik.

Policijska stanica, HES služba Doma zdravlja i Služba civilne zaštite i dalje intenzivno rade na istrazi i prikupljanju podataka o svim osobama koji su bile u kontaktu sa zaraženima kako bi se spriječilo dalje širenje zaraze.

Općinski štab Civilne zaštite je pripremio u potpunosti alternativi smještaj u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf -Uskoplje za slučaj povećanog broja osoba sa simptomima koji upućuju na COVID-19.

Prema izvještaju Policijske stanice svi građani se pridržavaju naredbi Štaba Civilne zaštite osim jedne osobe koja je kršila naredbu o kretanju iza 20.00 sati i ista je kažnjena u novčanom iznosu od 300 KM.

Ostanite kući.

03.04.2020.godine                                                                                                  Opštinski štab Civilne zaštite

Oznake

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.