Foto: Aid Gafić Foto: Aid Gafić

RVI Gornji Vakuf apsolutni pobjednik 25. sportskih igara RVI SBK

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / srijeda, 02 Septembar 2020 15:35

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera u Gornjem Vakufu su protekle subote održane 25. sportske RVI SBK. Učestvovale su ekipe općinskih organizacija ratnih vojnih invalida iz općina: Novi Travnik, Bugojno, Donji Vakuf, Jajce, Gornji Vakuf, Fojnica, Vitez, Busovača, Kiseljak i Kotor Varoš.

Treću godinu zaredom ekipnu pobjedu su odnijeli članovi RVI Gornji Vakuf zbog čega su dobili i trajni pehar za najbolju ekipu. Kuriozitet je da je ovo već drugi trajni pehar gornjevakufskih ratnih vojnih invalida, te s pravom nose epitet najuspješnije RVI organizacije u Srednjobosanskom kantonu.

Zbog epidemije koronavirusa i ograničenog broja učesnika, ove godine nije održano takmičenje u malom nogometu i potezanju konopca, a takmičari su se takmičili u šest disciplina: streljaštvo, bacanje kugle, stoni tenis, pikado, bilijar i šah.

RVI Gornji Vakuf u takmičenju šaha predstavljali su Dževad Isaković i Hazim Zahirović koji su ekipno osvojili prvo mjesto, u pikadu je nastupio Jasmin Vele i osvojio prvo mjesto pojedinačno i ekipno, u bacanju kugle je nastupio Ferid Beganović koji je osvojio prvo mjesto pojedinačno i ekipno, u streljaštvu su nastupili Alija Filan i Ilijaz Filan koji su u ekipnoj konkurenciji osvojili drugo mjesto, u bilijaru je nastupio Rešid Trapo te osvojio prvo mjesto pojedinačno i ekipno, dok je u stolnom tenisu nastupio Mirsad Kadić i osvojio treće mjesto u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Uspješan organizator 25. sportskih igara RVI SBK je bila organizacija RVI Gornji Vakuf na čelu sa predsjednikom Ilijazom Crnicom. Organizatori se zahvaljuju sponzorima igara: Općina Gornji Vakuf-Uskoplje, Savez RVI SBK, Centar za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje., Caffe Saba, Caffe No Name i Vatrogasno društvo Gornji Vakuf-Uskoplje.

rvi2

Oznake

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.