Foto: Husein Šljivo Foto: Husein Šljivo

Muhamed Šumar će braniti boje BiH na Evropskom prvenstvu u karateu

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / ponedjeljak, 02 Avgust 2021 08:42

Dvadesetogodišnji Muhamed Šumar iz Gornjeg Vakufa predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u karateu u kategoriji borbe U21 67 kg. Prvenstvo će biti održano u finskom Tampereu u periodu od 20.08. do 22.08.2021. godine.

Ovaj bivši član KK Sloga u razgovoru za web portal GornjiVakuf.com ističe da je dosadašnji dio priprema prošao odlično i bez povreda.

- Trenirao sam sa svojim kolegama iz reprezentacije Alijom Delićem, Rijadom Džuhom i Hamzom Turuljom (trenutni viceprvak svijeta). Pripreme su prošle odlično i bez povreda. Treninge su vodili Birsen Eljazović, Asmer Šeta i Adnan Bešić. Od nedjelje me očekuje okupljanje i devetodnevne pripreme sa ostatkom reprezentacije. Nadam se što boljem rezultatu, koji bi došao kao kruna mog petnaestogodišnjeg treniranja i takmičenja, govori nam Šumar.

Za Šumara je velika čast, ali i odgovornost da brani boje svoje države u teškoj konkurenciji, među četrdeset karatista iz cijele Evrope.

Na kraju našeg razgovora Muhamed se zahvalio načelniku Općine Seadu Čauševiću i Rudniku uglja Gračanica za finansijsku podršku

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.