Izabrana izvršna vlast u SBK, Tahir Lendo izabran za premijera Tahir Lendo (Foto: Internet)

Izabrana izvršna vlast u SBK, Tahir Lendo izabran za premijera

By / Srednjobosanski kanton / četvrtak, 03 Novembar 2011 20:28

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona formirana je nova Vlada SBK na čelu sa Tahirom Lendom iz SDA. Novu vladu će činiti predstavnici četiri političke stranke i to Stranka demokratske akcije, Socijal demokratska partija te dva HDZ-a.

Pored Lende, Stranka demokratske akcije je dobila i Ministarstvo privrede na čijem čelu će biti gornjovakufljanin Sedžad Milanović.

Socijal demokratska partija je dobila tri ministarstva: Ministrastvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na čijem čelu će biti Senad Selimović, Ministarstvo prostornog uređenja čiji će ministar biti Nijaz Helez i Ministarstvo finansija gdje je ministar Zdravko Gavranović.

HDZ i HDZ 1990 su dobili četiri ministarstva - Ministarstvo unutrašnjih poslova gdje je novi ministar Jozo Lučić, Ministarstvo zdravstva i socijalne politike na čelu sa Nikolom Grubešićem, Ministarstvo pravosuđa i javne uprave čiji je ministar Zoran Luković te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta gdje ministar Jozo Jurina i on dolazi takođe iz našeg grada.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.