Spriječena pljačka pola miliona KM na području Gornjeg Vakufa i Travnika Foto ilustracija: Internet

Spriječena pljačka pola miliona KM na području Gornjeg Vakufa i Travnika

By Klix.ba / Crna hronika / nedjelja, 15 Juli 2012 18:33

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Federalne uprave policije, jutros su na području Travnika i Gornjeg Vakufa-Uskoplja izveli operativnu-taktičku akciju "Mjesec" koja je imala za cilj sprečavanje razbojništva.

Naime, nakon pribavljene naredbe Kantonalnog suda Novi Travnik, pripadnici Detašmana Travnik, uz podršku pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije i kolega iz MUP-a SBK, izvršili su pretrese na pet lokacija u Travniku i Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Slobode je lišeno pet osoba, od kojih dva državljana Republike Hrvatske, za koje su istražitelji utvrdili osnove sumnje, odnosno zadokumentirali, da su u proteklom periodu pripremali izvršenje teškog krivičnog djela kojim su planirali protupravno prisvojiti veću količinu novca, tačnije oko 500.000 KM, vlasništvo jedne od sportskih kladionica na području Srednjobosanskog kantona.

Osobe koje su lišene slobode privedene su na kriminalističku obradu u Detašman Federalne uprave policije u Travniku, nakon čega će, uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu, biti predati nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

Please publish modules in offcanvas position.