'Porodični album' Rijada Gvozdena u petak na Tuzla Film Festivalu Foto: Screenshot Youtube

'Porodični album' Rijada Gvozdena u petak na Tuzla Film Festivalu

By / Bosna i Hercegovina / srijeda, 22 Avgust 2012 18:55

U sklopu Tuzla Film Festivala u petak, 24.08.2012.godine u 13:35h u Narodnom pozorištu Tuzla bit će prikazan film gornjovakufskog režisera Rijada Gvozdena „Porodični album“. Radi se o takmičarskoj konkurenciji ovog festivala kratkog filma.

Pored Gvozdena, sa svojim filmovima na Tuzla Film Festivalu nastupaju renomirana režiserska imena, Dalibor Matanić, Nemanja Savanović, Irena Škorić i Marija Apchevska.

Film „Porodični album“ je priča o Azri, djevojci iz malog bosanskog grada koja je početak rata dočekala kao studentica u Sarajevu. U želji da bude što bliže svojim roditeljima, ona odlučuje da napusti sve i vrati se u svoje rodno mjesto. U filmu igraju: Edin Avdagić, Belma Salkunić, Igor Skvarica i Bakir Silajdžić. Scenario i režiju potpisuje Rijad Gvozden.

U kratkom razgovoru za GornjiVakuf-x.com Rijad Gvozden je izrazio svoje zadovoljstvo što će film biti prikazan na festivalu u Tuzli: „Porodični album je jedan od ukupno tri filma koji su producirani u BiH, s toga sam posebno sretan što je baš moj film izabran između svih ostalih pristiglih na adresu festivala“.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.