Foto: Sipa/Klix Foto: Sipa/Klix

FOTO: SIPA oduzela veću količinu naoružanja i municije na području Gornjeg Vakufa

By / Crna hronika / srijeda, 29 Januar 2020 07:45

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i municije.

Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretresli su jedan poslovni objekat na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

"Tokom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto pet različitih pušaka, šest ručnih bombi, dva prigušivača i veća količina puščane municije", rekao je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Aktivnosti u okviru ovog predmeta se, kako je naveo, intenzivno nastavljaju s ciljem utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja krivičnog djela.

Saznajemo da je ova akcija SIPA-e povezana sa onom koja je provedena u nedjelju.

Naime, SIPA je u jednom preduzeću pronašla i oduzela 400 kilograma marihuane. Muškarac koji je uhapšen na području Gornjeg Vakufa nakon što je SIPA u njegovom preduzeću pronašla 400 kilograma marihuane ispitan je u Tužilaštvu BiH, a za njega će biti zatražen pritvor. Prema navodima Tužilaštva BiH, vrijednost pronađene droge na ilegalnom narko-tržištu na području zemalja EU dostiže vrijednost od više miliona KM.

Nezvanično, droga i oružje pronađeni su kod osumnjičenog Ante Sičaja, vlasnika firme "Sičaja" d.o.o. i više benzinskih pumpi u BiH. Oružje je večeras pronađeno u potkrovlju jednog poslovnog objekta.

Akcija je, inače, rezultat višemjesečne istrage na kojoj rade Tužilaštvo BiH i SIPA-e.

Klix.ba

Oznake

Autor

Klix

Klix

Klix.ba

Please publish modules in offcanvas position.