VIDEO: Apel za pomoć pri izgradnji kuće porodici Spahić iz Zastinja

VIDEO: Apel za pomoć pri izgradnji kuće porodici Spahić iz Zastinja

By / Gornji Vakuf-Uskoplje / subota, 25 Februar 2017 20:10

Samohrana majka Mirsada Spahić živi u Zastinju kod Gornjeg Vakufa sa dvoje djece, sin i kćerka. Muž je preselio prije par mjeseci. Oni nemaju ništa svoje, nemaju nikakvih primanja i žive u tuđoj staroj kuci od rođaka bez kupatila i sa vanjskim WC-om.

Radi se o jednoj čestitoj vrijednoj familiji, žive od sakupljanja gljiva i berbe borovnica, malina, kupina. Što ljeti zarade zimi troše samo u hranu. Sin Hasib je bio prekinuo školovanje nakon što je završio osmi razred. Aktivista i koordinator na terenu Ramiz ef.Memić nakon što je dijaspora-sadake sa svojim donatorima obezbjedila finansijska sredstva prije par dana upisao je Hasiba u školu, Elhamdulillah.

Također, obezbjedili smo hranu i kupili curici Semini haljine koja se pokrila, Elhamdulillah. Trebaće joj još haljina kupiti, ne može uvijek isto nositi. Ona je šesti razred.

Inače, djeca su primjer u svemu dobrom. Nakon svega ovoga sto smo uradili emocije majke su neopisive, suze radosnice. Pošto se radi o jednoj ugroženoj porodici kojoj je teško ruku ispružiti i koja je naučila da živi pošteno od svoga rada, a nemaju ništa svoje, mi smo odlučili pokrenuti akciju Insaallah za izgradnju manje kuće.

Zemljište smo našli, nije skupo posto je to selo ispod planine Vranice košta 1000 KM. U toku su pripreme na prevodu zemljišta. Glavni koordinator akcije je Ramiz ef.Memić i sve će raditi InsaAllah transparentno. Sve aktivnosti će oglasavati na FB-grupi Izgradnja kuće za jetimsku porodicu Mirsade Spahić. Sadakom liječite bolesne i povečajte vas Ahiretski konto. Neka vas Allah poživi na hajru i vaše porodice amin. Bismillah i Bujrum pomozite i vi uplate na ; H U ”Dijaspora-Sadake”

Bank: Sparkassen AG Österreich ..IBAN: AT18 2081 5000 0695 2675

(SWIFT)=BIC: STSPAT2G ili PayPal na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Objavljeno na: dijaspora-sadake.com

Autor

Drugi pišu

Drugi pišu

Please publish modules in offcanvas position.