FOTO: Uspješno realizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja

FOTO: Uspješno realizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja

Danas je je u prostorijama Sportske dvorane Gornji Vakuf- Uskoplje održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju je organizovao Crveni križ Gornji Vakuf - Uskoplje u saradnji sa Kantonalnom bolnicom Travnik i Domom zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje.

Za pristupačnost i ustupljen prostor sportske dvorane zasluge pripadaju Centru za sport i kulturu Gornji Vakuf -Uskoplje.

Akcija je prije svega bila najmjenjenja srednjoškolcima  koji su napunili 18 godina, kako bi u mlađoj dobi razvili svijet o važnosti darivanja krvi. Zahvaljujući dobroj saradnji sa rukovodstvom Srednje škole “Uskoplje” i Mješovite srednje škole “Gornji Vakuf”, ova akcija je imala rekordan broj odziva maturanata.

Naravno, pored srednjoškolaca akcija je bila namjenjenja i svim ostalim građanima naše općine, pa se na naš poziv odazvala i Policijska stanica Gornji Vakuf-Uskoplje.

Iz akcije u akciju Crveni križ broji sve veći broj darivatelja, a ovaj put je broj prikupljenih doza krvi iznosio 56.

Današnja akcija je najbolji primjer da instutcije naše općine rade za dobrobit svojih građana i zajedno sa Crvenim križom piše pozitivne priče.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh