OB realizovala projekte u vrijednosti 32 367 KM u G. Vakufu - Uskoplju

ob

Omladinska banka Bosne i Hercegovine je danas u Gornjem Vakufu – Uskoplju održala trening o upravljanju projektnim ciklusima za članove odbora omladinske banke i članove grupa u cilju uspješnije implementacije izvještavanja.

Istaknuto je da je Omladinska banka na području općine Gornji Vakuf – Uskoplje realizirala devet projekata ukupne vrijednosti 32 367 KM. Od ove sume, Omladinska banka je obezbijedila preko nevladine organizacije „Mozaik“ i općine Gornji Vakuf – Uskoplje 15 567 KM, dok su članovi radnih grupa u svojim sredinama u vidu donacija i dobrovoljnog rada obezbjedili 16 800 KM.

 

Projekti koje je financirala Omladinska banka su realizirani na području: Uzričja, Boljkovca, Duradbegović Doca, Dražev Doca, Grnice, Voljica, Luke, te u Varošu kod obdaništa i srednje škole.

Za iduću godinu planirano je da se utroši minimalno 20 000 KM za nove projekte, ali se iz Omladinske banke nadaju da će uz pomoć „Mozaika“ i općine Gornji Vakuf – Uskoplje obezbjedit i veća sredstva, barem još 4 500 KM koji nisu utrošeni ove godine.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh