Sve spremno za najveći rukometni spektaklu u BiH ovog ljeta

Sve spremno za najveći rukometni spektaklu u BiH ovog ljeta

Gornji Vakuf-Uskoplje, tačnije MRK Sloga, naredna dva dana će biti domaćini Međunarodnog rukometnog turnira „Turnir prijateljstva 2018“.

Dok rukometni savez BiH puca po šavovima, vrijedni rukometni radnici u Gornjem Vakufu-Uskoplju još jednom spremaju spektakl i pokazuju da se sa ljubavlju i entuzijazmom može stvoriti puno.

Ove godine pored domaće MRK Sloge, na turniru učestvuju RK Borac Banja Luka, HMRK Zrinjski Mostar, Iskra Bugojno, RK Maglaj i slovenački RK Jeruzalem Ormož.

Turnir starta u subotu, 25.08. u 10:30h, a završava u nedjelju finalnom utakmicom u 18:30h.

Cijena dnevne karte iznosi 3,00 KM, a obezbjeđena je bogata tombola za sve one koji kupe ulaznice. Vlasnici VIP i godišnjih kartica imaju besplatan ulaz.

U sklopu Internacionalnog rukometnog turnira prijateljstva Gornji Vakuf  -Uskoplje 2018, Koalicija nevladinih organizacija Sloga predvođena MRK Sloga organizovat  će kampanju “Ne mržnji na sportskim terenima”. Kampanja će biti  provedena uz podršku OSCE Misije u BiH i obuhvatat će promociju i afirmaciju sportskog navijanja i ponašanja kroz sportsko-pedagošku radionicu sa mladima. Takođe, tokom kampanje mladi iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja imat će priliku družiti se profesionalnim sportistima iz vodečeih rukometnih klubova iz BiH i inostranstva, te uputiti poruke tolerancije i fer- pleja sa sportskih terena.

39522084 486181665126657 1829469554846203904 n


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh