Zbog manje od 2.000 KM upitan odlazak Muhameda Šumara na Evropsko prvenstvo u karateu

Zbog manje od 2.000 KM upitan odlazak Muhameda Šumara na Evropsko prvenstvo u karateu

By / Sport / petak, 07 Decembar 2018 08:42

Sedamnaestogodišnji Muhamed Šumar, bivši član KK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje, jedan je od najtelentovanijih karatista u Bosni i Hercegovini. Zbog odlaska na školovanje u Sarajevo bio je prisiljen promijeniti sportski kolektivi, te sada nastupa za KK Novi Grad Sarajevo.

Muhamed je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji -55 kg juniori. U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovaj mladi karatista okitio se srebrenom medaljom na Balkanskom prvenstvu. U konkurenciji predstavnika 11 zemalja, Šumar je imao četiri borbe, te ubilježio tri pobjede i poraz u finalnoj borbi.

sumi1

U razgovoru za GonjiVakuf-x.com Muhamed Šumar otkriva da je dobio poziv da učestvuje na Europskom prvenstvu za karatiste koje će se održati u februaru naredne godine u Danskoj. Nažalost, kako to obično biva u našoj zemlji, odlazak na ovo veliko takmičenje je pod znakom pitanja zbog finansijskih poteškoća.

„Za odlazak na Europsko prvenstvo treba mi 1.700 KM. Ukoliko se sredstva obezbjede, već iduće sedmice trebam početi sa pripremama“, kazao je Šumar za GornjiVakuf-x.com.

Iskreno se nadamo da će se iznaći sredstva, te da će Muhamed Šumar dobiti priliku da još jednom osvjetla obraz Bosne i Hercegovine na velikoj sceni.

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.